سوسک آمريكائي : این حشره به طول 7/2 تا 5/2 سانتیمتر و به رنگ قرمز متمایل به قهوه ایست ولی بالهای آن کاملاً رشد یافته است .
سوسك ها پس از ورود به اماكن و مستقرشدن در محل مناسب شـروع به تخم ريزي مي كنند. تخم سوسك به تـعـداد شـانزده تـاچهل و هشت عدد مي باشد كه درون پوشش يا كپسولي قهوه اي و لوبيا مانندشامل دورديف مـوازي اتاقكهاي حاوي تخم به نـام اائوتك(Ootheca) قراردارد.
سوسري ها اين كپسول ها را در محلهاي تاريك و دور از چشم در شكاف ها و درزها گذاشته و يا به سطوح زيرين مـيز وصندلي يا تختخواب ا،جعبه چوبي و ديگر وسايـل بسته بـندي شده مي چسبانند.
كپسول ها بتدريج بزرگ شده، پس از مدتي سوسك هاي جوان سفيدرنگ كوچك بدون بال از درون آن خارج مي شوند.
از ابتداي تخـم ريزي تا خارج شدن نوزاد سـوسك (نـمف)، سي تا پنجاه روز طول مي كشد. سوسري بالغ چند ماه تا يكسال زندگي مي كند و در اين مدت عمل تخم ريزي چندين بار تكرار مي شود.
سوسري ها چه مي خورند؟
اين حشرات مواد شيرين و نشاسته اي را ترجيح ميدهند. آنها از شكر و شكلات هاي شيرين، شير، پنير، گوشت، نان و ساير غلات و نيز از مقوا، جلد كتاب، چوب هاي روي سقف، كفي كفش، لاشه سوسري هاي مرده و فلج، خون خشك شده و تازه، مدفوع، خلط، ناخن دست و پاي افراد مريض و خوابيده تغذيه مي كنند.
سوسك هاي منازل چه مكان هايي را دوست دارند؟
سوسری ها گرما را دوست دارند و پشت رادیاتورها و لوله های آب گرم مخفی می شوند.
روزها در شكاف و درز دیوارها، چهارچوب درها ومبل ها پنهان می شوند. نقاط تاریك مانند: تختخواب، پشت یخچال و اجاق خوراك پزی و ظروف آشپزخانه، كابینت ها، توالت، حمام – لوله بخاری، محل نگهداری حیوانات، زیرزمین ها، داخـل تلویزیون و رادیو و دیگر وســایل الكــتریكی، آبروها و سیستم فاضلاب محل اختفای سوسک ها است .
گروهی از سوسری هااز طریق راه رفتن و پرواز حركت كرده و نیز همراه وسایط حمل و نقل، كشتی و هواپیما مسافت های طولانی را طی میکنند. مجاری فاضلاب، وسایل بسته بندی شده، جعبه بطری های نوشابه، كیسه های سیب زمینی و پیاز و سایر مواد غذایی كه بگونه ای نامناسب انبار شده اند، اماكن و منازل آلوده مجاور، – دودكش بخاریها، راههای انتقال این حشرات هستند.
* شب هنگام فعاليت مي كنند در مواردي كه آلودگي شديد باشد يا بشدن گرسنه باشند در طول روز نيز مشاهده مي شوند.
**اهمیت پزشکی و مبارزه با سوسری ها
سـوسـری ها از آفات مهمی محسوب می شوند كه از كثافات، غـذاهای فـاسد، پارچه و چسب كتاب تغذیه نموده، قسمتی از غــذای هضم نشده خود را برمی گردانند، به دفع مدفـوع روی غذا عادت دارند، از دهان و غدد خود ماده ای ترشح می كنند كه در مسیر حركت آنها و منابع غذاییشان بوی ماندگار و نامطبوعی ایجاد می كنند.
ســوســری ها با آلــوده كردن كـردن مـواد غذایی از طـریق عـوامـل بیمـاری زای مـوجود در توالت ها، زباله ها، و . . .، عامل انتقال :
– بیماری های باكتریایی: -اسهال – دیسانتری -وبا -تب تیفوئید
– بیماری های ویروسی: -فلج اطفال
– حمل تخم كرم های انگلی
و نیز واكنش های آلرژیك مانند ناراحتی پوستی، خارش، تورم پلك و ناراحتی های تنفسی را ایجاد می كنند.
برچسپ ها: